In september 2019 startte voor ons de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Voor een ieder van ons een andere aanloop, maar allemaal minstens zo gemotiveerd om goede zorg te leveren aan ouderen in dit land. Wekelijks kwamen we samen met een groep van 18 artsen in opleiding op het VUmc in Amsterdam. In de groep zitten artsen van Groningen tot Rotterdam omdat er maar 3 opleidingsplaatsen zijn landelijk. Al gauw merkten we verschillen in werkwijze, niets zo eigengereid als het werken in het verpleeghuis. Toen kwam er de corona pandemie en werd samenkomen op het VUmc natuurlijk niet meer mogelijk. Hadden we ooit gedacht voor deze uitdagingen te staan binnen het eerste jaar van onze opleiding? Nee uiteraard. Via het welbekende ''Zoom vergaderen'' deelden we wekelijks onze verhalen aan elkaar, een ieder maakt weer andere dingen mee op een ander moment. We leerden veel van elkaar en hoorden welke aanpak waar gehanteerd werd. Ook deelden we mooie en moeilijkere ervaringen. Ieder verpleeghuis heeft weer zijn eigen verhaal. Om meer kleur te geven aan alle berichten uit de media willen we ook ons perspectief met jullie delen.

Ik ben Radha Cappai en werk als aios in een verpleeghuis in Hilversum. Ik heb ervaring opgedaan in de klinische geriatrie en de geriatrische revalidatie zorg.

Ik ben Marloes von Burg en werk als aios in een verpleeghuis in Harmelen. Hiervoor heb ik als basisarts ervaring opgedaan op de spoedeisende hulp, in de klinische geriatrie en in enkele andere verpleeghuizen verspreid door het land. 

Mijn naam is Susanne de Man. Ik heb als basisarts ervaring in de psychiatrie, verslavingsgeneeskunde en ouderengeneeskunde. Sinds september werk is als aios ouderengeneeskunde in Heemskerk. Mijn interesse ligt met name in het werken met ouderen met dementie of psychiatrie.

Mijn naam is Stephanie Kooiman. Ik ben werkzaam als aios in een verpleeghuis in Vianen. Hiervoor heb ik gewerkt in een verpleeghuis in Gorinchem, waar ik voornamelijk op de geriatrische revalidatie heb gewerkt. 

Mijn naam is Shahnam Sharif en ik werk als AIOS in een verpleeghuis in Hilversum. Ik heb hiervoor als basisarts ervaring opgedaan in de ouderengeneeskunde en ik ben momenteel mijn promotie onderzoek aan het afronden bij de Interne Geneeskunde in het UMC Utrecht. Mijn promotie onderzoek gaat over type 2 diabetes en het risico op hart- en vaatziekten.

Maak een Gratis Website met JouwWeb